Skandináv körutazás
Németország / Körutazás Németországban / Körutazás Németországban
Utazás módja:
Busz
Ellátás:
Reggeli
Szálláskategória:
Program szerint
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító:
168862


Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Utazás: légkondicionált autóbusszal. és hajóval.

Találkozó: reggel 05.00 órakor a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felôli oldalán (Mercure hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.

További felszállási lehetõségek:
Tatabánya: M1 lehajtó-McD.parkoló, Gyõr: vasútállomás, Mosonmagyaróvár: mosoni pihenõ, illetve az útvonal figyelembevételével elõre egyeztetett helyen

Szállás: középkategóriájú szállodákban kétágyas szobákban, a hajón négyágyas kabinokban.

Ellátás: reggeli, igény esetén félpanzió

Figyelem: a program Európai Uniós tagállamokat, valamint Norvégiát érinti, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt az utazáson.

Berlin:  Németország fõvárosa, Európa egyik leglátogatottabb nagyvárosa, a média, kultúra és tudomány egyik fontos központja. Nemzetközileg elismert egyetemei, kutatóintézetei, operái, színházai és múzeumai ebben jelentõs szerepet játszanak.

Malmö: Svédország délnyugati részén fekszik, az Öresund híd köti össze Dánia fõvárosával, Koppenhágával.

Stockholm: Svédország fõvárosa 14 szigetre épült, amelyeket 53 híd köt össze. Az ország fõvárosaként itt található a kormány és a Riksdag (országgyûlés) székhelye. Ugyanitt van a királyi rezidencia is.

Oslo:  Norvégia fõvárosa, egyben az ország legnagyobb városa. A The Economist 2006. januári listája szerint Oslo a világ legdrágább városa, megelõzve a 14 évig élen állt Tokiót..

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban Németországba, Budapest - M1- Rajka (határállomás) - Pozsony - Brünn - Prága - Drezda útvonalon, érkezés Berlinbe a délutáni órákban (buszos városnézés a német fõvárosban: Charlottenburg, Brandenburgi kapu, Alexander Platzm, rövid látogatás az egykori híres határállomásnál, a Check Point Charlie-nál stb.). Vacsora és szállás Berlin környékén.

2. nap: Reggeli után folytatjuk utunkat észak felé, Puttgardenbõl hajóval Rödbybe indulunk, Koppenhága irányába. A dán fõvárosba érkezés után gyalogos és buszos városnézés keretében megnézzük az Andersen meséibõl ismert Kis Hableányt, a királynõ lakhelyéül szolgáló Amalienborg Palotát, az új kikötõt, a Kerek Tornyot, majd a híres Strögeten elsétálunk a városházáig és a Tivoliig. Továbbutazunk a lenyûgözõ Öresund-hídon keresztül Svédország harmadik legnagyobb városába, Malmöbe. Szállás, vacsora Malmöben.

3. nap: Reggeli után városnézés Malmöben: megtekintjük a Kis piacot, a Nagyvásárteret, Malmö legrégebbi templomát, a XIV. századból származó Péter Pál székesegyházat, majd, a ma már csak múzeumként mûködõ Malmövár érintésével eljutunk a Forgó-Torzóhoz, amelyik Svédország legmagasabb épülete és ahonnan szép idõ esetén ellátunk Koppenhágáig. Félúton megálló és ebédszünet a Vättern-tó partján fekvõ grännai várromnál. - Stockholm. Vacsora és szállás Stockholmban.

4. nap: Stockholm Reggeli után egésznapos buszos és gyalogos városnézés: Skandinávia leghíresebb városházának megtekintése után kisétálunk a Lovagszigetre, ahol megnézzük a királyok temetkezési helyéül szolgáló Lovagtemplomot, majd átsétálunk a Nagytemplom mellett a Királyi Várhoz. Lehetõség nyílik a palota különbözõ termeinek és kiállításainak megtekintésére, majd busszal ellátogatunk a Djurgården szigetre, hogy felkeressük az egyik legnagyobb tengerészeti régészeti csodát, a Vasa Múzeumban kiállított XVII. századi csatahajót. Ezt követõen ellátogatunk Európa legnagyobb Skanzenébe. Délután szabadidõ, vagy fakultatív hajótúra keretében megtekinthetjük észak Velencéjének további látnivalóit.  Vacsora és szállás Stockholmban.

5. nap: Stockholm - továbbutazás Norvégia felé. Útközben megállunk Mariefredben, ahol a festõi környezetben fekvõ,  eredetileg  I. Gusztáv svéd király tulajdonában lévõ, több mint 450 éve épült, reneszánsz Gripsholm kastélyt tekinthetjük meg. Esklistuna - Karsltad útvonalon elhaladunk Svédország legnagyobb, és Európa harmadik legnagyobb tava, a Vänern mellett. Késõ délután érkezés Osloba. Vacsora és szállás Osloban.

6. nap: Oslo (egésznapos buszos és gyalogos városnézés: meglátogatjuk a béke Nobel-díj átadásáról híres osloi városházát, elsétálunk a királyi palotához, az osloi székesegyházhoz. Busszal felkeressük a kulturális központként és a királyi család nyári rezidenciájaként is szolgáló Bygdøy félszigetet, ahol megtekinthetjük az Amundsen expedícióit ismertetõ Fram múzuemot, illetve Thor Heyerdahl gyûjteményébe tartozó, Kon-Tiki múzeumot, délután sétálunk a csodálatos szobrairól híres Vigeland parkban, majd busszal felkeressük az Oslo jelképének számító Holmenkollent sísáncot) - este hajóra szállunk. Vacsora, szállás a hajón.

7. nap: Reggeli a hajón, érkezés a dán Frederikshavnba a kora reggeli órákban, majd utazás Dánián át Németország felé. Frederikshavn (Dánia) - Kolding - Flensburg (Németország) - Rendsburg - Hamburg . Hamburgban rövid buszos városnézés, majd felkeressük Európa egyik legnagyobb forgalmú tengeri kapuját ("Világ Kapuja"), séta a hangulatos és mindig nyüzsgõ kikötõi sétányon. Vacsora és szállás Németország északi részén.

8. nap: Hazautazás a Hamburg - Drezda - Prága - Pozsony - Budapest útvonalon. Érkezés az esti órákban.


Az ár tartalmazza: utazás (hajó is), szállás, reggeli, idegenvezetés.

Az ár a belépôket nem tartalmazza! Erre kb. 30 DKK, 530 SEK (Stockholm kártya), 150 NOK és 30 EUR szükséges.


Az ár tartalmazza: utazás (hajó is), szállás, reggeli, idegenvezetés.

Az ár a belépôket nem tartalmazza! Erre kb. 30 DKK, 530 SEK (Stockholm kártya), 150 NOK és 30 EUR szükséges.