Kalandnyaralás Mexikóban
Mexikó / Mexikóváros / Mexikóváros
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
Reggeli
Szálláskategória:
Program szerint
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító:
326972


Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Kalandnyaralás Mexikóban

1. nap: Budapest, Mexikóváros

Várhatóan a hajnali órákban indulunk menetrendszerinti járattal Mexikóba, ahova egy átszállást követően érkezünk. Délután érkezünk Mexikóvárosba, a szállásunk elfoglalása után, kisebb sétára indulunk, hogy egy helyi bárban megkóstoljuk a tequila különlegességeket.

2. nap: Mexikóváros

A mai napunkon felfedezzük az azték birodalom egykori fővárosát. Az Unesco Világörökség részét képező Óváros legfőbb jellemzője a kolonális, gyarmati stílusú építészet. Városnéző sétánk során megtekintjük a 180 m magas Latin-Amerika Tornyot, a Művészeti Múzeumot, az Operát és a Posta épületét is. Innen hangulatos koloniális házak között sétálunk tovább az egykori Azték főtemplom maradványaihoz. Természetesen, menet közben megállunk egy finom ebédet elfogyasztani (lehetőleg egy hamisíthatatlan talponállóban). Délután még meglátogatjuk a közel 250 évig épült monumentális Katedrális, majd szabad program keretében folytatódik a nap további része.

3. nap: Teotihuacán (UNESCO kulturális világörökségének része)

A korán elfogyasztott reggelink után elindulunk, hogy Mexikó egyik legjelentősebb romvárosát felfedezzük. Kolumbusz előtti időkben Közép-Amerika legfontosabb metropolisza Teotihuacán, melynek 125.000 lakója is volt egykor. A város 500 évig uralta a teljes régiót. Fő látványosságok a Hold- és Nap-piramis melyből az utóbbi a világ egyik legnagyobb piramisa. A piramisok mellett megnézzük a Tollas Kígyó Templomát, majd a központi Halottak útjára is rátérünk. Lesz szabadidő is a városban, hogy át tudjuk érezni a hely szellemét. Mexikóvárosba az esti órákban térünk csak vissza.

4. nap: Mexikóváros, Palenque (belső repülőjárattal), Agua Azul Waterfalls

Várhatóan, a reggeli órákban belső repülőjárattal utazunk Palenque városába. Szállásunk gyors elfoglalása után tovább robogunk a Palenque mellet fekvő Agua Azul vízesésekhez. A kék minden árnyalatában pompázó, természetes medencékben pancsolhatunk, miközben parádés természet vesz bennünket körbe. Az esti órákban már a szállásunkon pihenhetünk.

5. nap: Palenque (UNESCO kulturális világörökségének része)

A mai napunkon az egyik leghangulatosabb maja romvárost fedezzük föl. Ennek a romvárosnak is a feltárása még folyamatban van, így ténylegesen felfedezőnek érezhetjük magunkat. A dzsungel mélyén fekvő romok, épületek garantáltan lenyűgözik az utazót. A palenquei szertartási központ szíve a 10 méter magas, 100 méter hosszú és 75 méter széles teraszra épült Palota. A Palotával szemben a tér déli oldalán áll Palenque legjelentősebb szakrális épülete, a Feliratok temploma. A templom egy 22 méter magas, tömzsi, kilenc lépcsős építmény tetején emelkedik, amelyhez 69 fokú keskeny lépcsősor vezet. Az itt töltött idő alatt nagyszerű betekintést nyerhetünk a maja emberek mindennapi életébe is.

6. nap: Palenque, Yucatán-félsziget, Tulum

Korán útnak indulunk, mert a mai napunkon egy hosszú buszút vár ránk. Átszeljük a Yucatán-félszigetet, hogy a késő délutáni órákban megérkezzünk a Karib-tenger közelében fekvő szállásunkra. Természetesen utazás közben megállunk fotó szünetekre.

7. nap: Pihenőnap (Tulum)

A mai napunkon a pihenésé a főszerep. Mexikó legszebb strandjait itt találhatjuk. Pélmafák, fehér homok és napsütés. A kék és zöld ezer árnyalatában pompázó Karib-tengerben fürödhetünk, koktélokat iszogathatunk, vagy csak olvasgathatunk a tengerparton.

8. nap: Tulum, Chichen Itza, Cenote (UNESCO kulturális világörökségének része)

Mai napunkon talán a legnevezetesebb romvárost látogatjuk meg. A maja építészet remekei, monumentalitásával magával ragadják az utazót. Egykoron a maja-tolték birodalom fővárosaként funkcionált romváros 2007. július 7-től a világ hét új csodáinak egyike. Chichén Itzá legimpozánsabb épülete a spanyol hódítók által El Castillonak, azaz „Kastély-nak” elnevezett és Kukulkán tollas kígyóisten tiszteletére emelt piramistemplom. Igen látványos még a Harcosok temploma is, mely egy lépcsős piramistemplom, tetején két cellára osztott kőboltozatos szentéllyel és Chacmool-szoborral. Természetesen lesz időnk a további nevezetességeket is megtekinteni. Pl. Labdajáték-pálya, Főpapok temploma, A Csiga, Áldozat kútja, stb.

9. nap: Pihenőnap (Tulum)

Utazásunk előtt még pihenhetünk egyet a Karib-tenger partján.

10. nap: Cancun, Budapest

Délelőtt még a pancsolásé a főszerep, majd fájó szívvel búcsút intünk Mexikónak. Várhatóan a kora esti órákban kezdjük meg hazautazásunk.

11. nap: Budapest

Várhatóan az esti órákban érkezünk Budapestre.

Tudnivalók:

Az ár tartalmazza: a transzfereket, az utazást busszal, a szállásokat a feltüntetett kategóriákban, a reggeliket, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Az ár nem tartalmazza: a repülőjegyeket és repülőtéri illetékeket, a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőket és a kötelező borravaló árát (kb. 300 USD/fő) a fakultatív programok, a foglalási díjat (500 Ft/fő), illetve a biztosítás árát. Esetlegesen előfordulhat kilépési illetéket sem tartalmazza az alapár ez kb. 50 USD/fő, melyet a határon kell fizetni.

Repülőjegy foglalás kiegészítő feltételei: Az utazás ára nem tartalmazza az oda-vissza út és a belső repülőjegy díját. A repülőtéri adók, illetékek és pótdíjak is külön fizetendők. A repülőtéri illetékek az árfolyam változása miatt kis mértékben eltérhetnek. A repülőjegyek ára kb. 320.000Ft/fő (illetékkel).

Utazás: Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunk Mexikóvárosba. Mexikóban: bérelt busszal, helyi buszokkal, taxikkal utazunk.

Létszám: A csoport minimális létszáma 8 fő, míg a maximális létszám 17 fő.

Szállás: Mexikóvárosban 3 éjszakát, Palenque városában 2 éjszakát, míg Tulumban 4 éjszakát töltünk. Elhelyezés 3-4*-os szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet. Egyágyas felár: kb. 89.990Ft/fő.

Pénzügy: Mexikó hivatalos fizetőeszköze a peso (MXN). Amerikai dollár kivitelét ajánljuk készpénz formájában, amit a városokban (bankokban) vagy a szállodákban válthatunk át a helyi fizetőeszközre. Csak új kiadású és kis címletű valutát vigyünk magunkkal, ugyanis csak ezeket váltják be. Bankautomaták használatát nem javasoljuk.

Elektromos áram: Mexikóban az európaitól eltérő elektromos csatlakozó van használatban. Célszerű már itthonról magunkkal vinni megfelelő átalakítót. Az elektromos hálózat 127 V-os feszültségen üzemel. Áramszünetek előfordulhatnak. A mobiltelefonok és a digitális fényképezőgépek akkumulátorait a szállásokon feltölthetjük.

Vám: Magyar állampolgárok részére vízum nem, a hazautazás várható dátumától 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. A határátlépéskor szükség lehet a repülőjegy és a pénzügyi fedezet (készpénz, bankkártya) felmutatására. Az útlevél személyes oldaláról, esetleges vízumokról, a repülőjegyről, biztosításról, oltási könyvről, címekről és telefonszámokról érdemes fénymásolatot az eredetitől különböző helyen tartani. Mexikóba tilos az élelmiszerek bevitele. A repülőn ill. határátlépéskor határ- és vámnyilatkozatot kell kitölteni, melyet a tisztviselőknek át kell adni, a nálunk maradt szelvényt pedig az utazás végéig meg kell őrizni.

Egészségügyi tudnivalók: Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800

Biztosítás: Javasolt, ez irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ellátás:
A *-al jelölt árak, csak a teljes részvételi díj befizetése esetén érvényesíthető, szabad helyek szerint.