Mininyaralás gasztroélményekkel fűszerezve Horvátországban
Horvátország / Isztriai-félsziget / Motovun
Utazás módja:
Busz
Ellátás:
Félpanzió
Szálláskategória:
Program szerint
Szobatípus:
Standard...
Időtartam:
3 éj
Utazás azonosító:
486465


Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Mininyaralás gasztroélményekkel fűszerezve Horvátországban **

1. nap: Budapest - Rijeka - Kraljevica
Találkozó Népligetben, a Hell Miksa sétánynál Elnök utcával szemben 05:45-kor. Indulás 06:00 órakor. Kora délután érkezünk meg az első állomásunkra, a Rijekától mindössze 2 km-re lévő Trsat várába. 13. században a Frangepánok által épített vár a Recsina kanyarulata feletti 138 méter magas dombon áll. A vár délnyugati sarkában áll a vár legrégibb részének tartott Frangepán-torony, Ez ma is a vár legerősebb és legmagasabb tornya, csodás innen a kilátás a Kvarner-öbölre. A vár megtekintése után tovább utazás az egyik, magyarok által legkedveltebb üdülőterületére, a Kvarner-öbölbe, mely a mai napig elvarázsolja az ide érkező turistákat. Érkezés után a szállás elfoglalása Kraljevicában, 2*-os hotelben. Vacsora.

2. nap: Kraljevica vagy fakultatív kirándulás - Az autentikus Isztira - Motovun, Buzet, Kotli, Hum
Pihenés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás a sziget belsejébe.
A kirándulás során számos apró várost látogatunk meg, ahol a szigetre oly jellemző hegyi falvak arculatát ismerhetjük meg. Első állomásunk Buzet, a szarvasgomba városa. A földalatti gomba mennyei aromája már évek óta vonzza a látogatókat. A fehér és fekete szarvasgomba, amely a Buzet környéki erdőkben terem, a gasztronómia csúcsához tartozó ínyencség. Minden év szeptemberének második hétvégéjén lucullusi szarvasgomba lakomát csapnak a Fontana-téren. Ezzel veszi kezdetét a Szarvasgomba övezetben megrendezésre kerülő Szarvasgomba napok. Ezt a területet bor- és olíva-utak is keresztezik, így a különféle legfinomabb olívaolajak és borok között is válogathatunk, kóstolhatunk, vásárolhatunk a városban. A program tetőpontjaként felkeresünk egy pálinkát és lekvárt készítő üzemet, ahol kóstolót is kapunk amellett, hogy bemutatják nekünk az előállítási folyamatokat. A családi vállalkozás mottója: Kézzel szedve, szeretettel készítve. Nem csoda, ha lekvárjaik minősége nagymamáink által készített lekvárok ízeit hordozzák. Az itt előállított termékek a legkülönfélébb gyümölcsökből és gyógynövényekből készülnek, mint pl. gyermekláncfű, szeder, málna, áfonya, füge, szilva, som, és 3 évig érlelik, kezelik őket, hogy az elvárt minőséget elérjék. Készül itt különleges gin, gyógynövény-likőr, almapálinka, mely egyedülálló a piacon, és még sok egyéb finomság.
A látogatás után tovább utazunk, és gyalogos kirándulást teszünk egy ici-pici faluba, Kotliba, mely régen a Hum régió központja volt. A 19. sz-ban számos malom működött itt, és nevezetes volt még szabóműhelyeiről is. A 20. sz. második felében kezdett elnéptelenedni a falu, a malom 1964-ben szűnt meg működni, de a mai napig eredeti formájában megmaradt, csakúgy, mint a faragott fából és kőből épült házak, külső lépcsősorokkal, árkádos átjárókkal és festői kéményekkel. A falu valószínűleg a világ legkisebb települése, mindössze néhány lakossal. Viszont a falu határában folyik a félsziget leghosszabb folyója, a Mirna, melyre vízimalom épült. A folyón átvezető híd környékén a sziklák között bukdácsol a víz, és zuhatagok, sőt még néhány vízesés is kialakult. Akinek kedve van, felmászhat a vízimalomhoz, vagy kipróbálhatja, milyen hideg a patak vize. A séta kb. 2,5 km oda és ugyanennyi vissza.
Visszatérve az útra, pár kilométer után ismét egy érdekesség vár bennünket. Egy másik apró falucskába, Humba vezet utunk, ahol mindössze 20 állandó lakos él. Itt megkóstolhatjuk a fagyöngyből készült hamisítatlan házi pálinkát, a biskat. A városkába érve olyan érzésünk lehet, mintha besétálnánk egy középkori film díszletei közé. A város felé kanyarogva az ősi horvát glagolita írással díszített emlékműveket figyelhetünk meg.
Nos, ennyi elég is volt mára! Indulás vissza a szállásra. Szállás, Vacsora.

3. nap: Kraljevica vagy fakultatív kirándulás a Krk-szigetre
Reggeli. A mai nap a pihenésé. Kikapcsolódás a tengerparton, vagy lehetőség van részt venni egy fakultatív kiránduláson a Krk-szigetre.
Autóbuszunkkal a Krk-hídon át érkezünk a szigetre, majd meglátogatjuk Vrbnik városkát, mely a tengerparton, dombok között helyezkedik el, kedves óvárossal, ahol egyébként a világ egyik legkeskenyebb, szinte vállszélességű utcája is található. Csodás fotók készülhetnek a régi házak tövében, a meredek, kifényesedett kövezetű utcácskákban. A program további részében ellátogatunk a sziget egyik legismertebb pincéjébe, ahol részt vehetünk egy borkóstolós programon. A teraszról fantasztikus kilátásban is gyönyörködhetünk. A program egy üdvözlőitallal kezdődik, majd a helyi szőlőtermelés, szüret és a borkészítés ,,tudományába" vezet bennünket egy filmvetítés során. Ezután 3 féle helyi bort kóstolhatunk, melyek egyike a sziget büszkesége, a Zlachtina, mely kimondottan e táj szőlőjéből készülő száraz minőségi bor. Mellé kóstolót kapunk a helyi sajtokból, házi sonkából, ezzel koronázzuk meg a programot. Mindezek meg is vásárolhatók majd a pincében. Részvétel a ,,pinceprogramon" 100 HRK.
Ezután elindulunk visszafelé, és útközben megállunk a sziget fővárosában, Krk-ben. Az óváros sikátoraiban autentikus házak várnak bennünket, a parton elfogyaszthatjuk délutáni kávénkat, vagy egy finom horvát sört. A városi strandok valamelyikén még fürödhetünk is. Visszaindulás a szállásra a késő délutáni órákban.
A kirándulás ára: 5 000 Ft/fő. Minimum létszám 25 fő.
Szállás, vacsora.

4. nap: Kraljevica - Opatija - Budapest
Reggeli után autóbuszunkkal Rijekán át érkezünk az Osztrák-Magyar Monarchia felsőbb köreinek egyik legkedveltebb üdülőhelyére, Opatijába. Még Ferenc József is itt töltötte a téli hónapokat (nem a bécsi Schönbrunnban). Ennek köszönhetően az egész várost a fényűző, szecessziós stílusú paloták jellemzik.
Abbázia (mai nevén Opatija) egyik legemblematikusabb jelképe a százéves sétány, a lungomare, melyet 1885-ben kezdték építeni, amikor a települést klimatikus gyógyhellyé nyilvánították. 
A Hollywood-i Híresek utcájára hajazva, Abbázia híres promenádján is márványcsillagokat helyeztek el, amelyekkel a Horvátországot a sport, művészeti és egyéb területeken népszerűsítő hírességek előtt tisztelegnek. Kötelező látványosságai között találjuk a valószínűleg 1420-ban épült Szt. Jakab-templomot. Ez az apátság (opatija) lett később a település névadója. Érdekes még pl. az Imperial szállóval átellenben elhelyezkedő gyönyörű abbáziai parkban, a Szt. Jakab-templom tövében lévő Helios és Selena szökőkút, amely a Napot és a Holdat a mitológiai testvérpár alakjában ábrázolja.
Az Angyali üdvözlet-templom Abbázia legszebb látképei közé tartozik. Szépséges külsejével és lenyűgöző megjelenésével Abbázia ékköve és teszi teljes várossá.
A Villa Jeanette oldalán tábla hirdeti, hogy Móra Ferenc ott írta az Ének a búzamezőkről című regényét. Ebben - az akkor még közvetlenül a tengerparton álló - villában üdült Gustav Mahler osztrák zeneszerző is.
A magyar vonatkozású Amerikai kertben tengerre nyíló kilátás és botanikus kert várja a látogatókat. Az Amerikai kertet a gazdag magyar vállalkozó, Kurucz Mihály építette feleségének az 1900-as évek elején. Hazaindulás a délutáni órákban. (15-16 óra között)
Érkezés a késő esti órákban.

 

Az alapár tartalmazza: az utazást autóbusszal, szállást 2*-os hotelben a választott szobában, félpanziót, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: az üdülőhelyi díjat, az esetleges felárakat, a belépők árát és a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Pénzügy:

Üdülőhelyi díj: 2 100 Ft/fő/3 éj (változhat).

Fakultatív kirándulás az autentikus Isztriára: 7 000 Ft/fő, részvétel a pálinkakóstolón 150 HRK/fő, Krk-szigetre: 5 000 Ft/fő, részvétel a borkóstolón 100 HRK/fő.
A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül. A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.
Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja választott ülőhelytől függ. Részletek a Súgóban.       

Minimum létszám: 40 fő

Felszállási lehetőségek:

 • Budapest, Népliget - Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben).
 • M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, Agip benzinkút, 10-es km kő (+ 20 perc)
 • M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő (+40 perc)
 • M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő (55 perc)
 • M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, Agip Benzinkút, 83-as km kő (+70 perc)
 • M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, Agip benzinkút, 95-ös km kő (80 perc)
 • M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő (100 perc)
 • M7-es autópálya, Balatonkeresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő (120 perc)
 • M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő (140 perc)

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!
Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!
Módosítási díjak:

 • dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges
 • névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Fekvés: Hotel 2* kétágyas, egyszerű berendezésű, tengerre néző, fürdőszobás superior szobákban, ahol hűtőszekrény, légkondicionálás, TV áll rendelkezésre. Kérhető standard szoba, mely egyszerű berendezésű, fürdőszobás egység.
Egyéb szolgáltatások: Szauna, grill-taverna, kávézó, minimarket, ajándéküzlet, asztalitenisz, légkondicionált étterem.

Ellátás: A félpanziós ellátás két főétkezést tartalmaz. Ez általában reggeli és vacsora. Büfé jellegű félpanzió esetén büféasztalról (svédasztalról) többféle lehetőség közül választhatók ki az ételek. Az étkezések időpontját a szálloda határozza meg.

Szolgáltatások: étterem,kávézó,minimarket,grillezőhely,üzletek,légkondicionáló,hűtő/minihűtő,műholdas tv

Sport szolgáltatások: asztalitenisz,szauna