Száztornyú Prága
Csehország / Prága / Prága
Utazás módja:
Busz
Ellátás:
Reggeli
Szálláskategória:
Program szerint
Szobatípus:
szoba,...
Időtartam:
2 éj
Utazás azonosító:
490520


Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

A program:

1.nap: Indulás a kora reggeli órákban. Látogatás Lednice romantikus kastélyába, mely az Unesco világörökségének része. Séta a Lichtenstein hercegek egykori pazar palotáját övező gyönyörű angolparkban. Délután érkezés Prágába. Barangolás a középkori óváros hangulatos utcáin: Károly Egyetem, Tyl Színház, Lőportorony és az Orloj nevezetes órajátéka. Majd jöhetnek a kulináris élvezetek: kacsa sült, knédli, párolt káposzta és persze a sör egy tradicionális pivovarban. Szállás Prága környékén.

2.nap: Délelőtt folytatjuk prágai városnézésünket. Megtekintjük a Strahovi kolostor könyvtárát, Loreto búcsújárótemplomát. Majd a prágai várnegyedbe látogatunk: Királyi palota, Szent Vitus katedrális, Szent György bazilika, Arany művesek utcája, Károly híd. Délután szabadprogram, fakultatív sétahajókázás a Moldva-folyón. Esti fakultatív program: vacsora a híres U Fleku sörözőbe, ahol még ma is, helyben, 500 éves recept alapján főzik a kiváló barna sört. Este visszautazás a szállásra.

3.nap: Délelőtt ismerkedés a prágai zsidó városrésszel, majd szabadprogram. Délután búcsú a ,,száztornyú várostól", folyamatos utazás rövid pihenőkkel.  A késő esti órákban hazaérkezés.

Részvételi díj:
39.800 Ft/fő  budapesti, tatabányai, győri, mosonmagyaróvári indulással
44.800 Ft/fő nyíregyházi, miskolci, mezőkövesdi, gyöngyösi, hatvani indulással
Részvételi díj 
tartalmazza az utazást luxus autóbusszal, 2 éj szállás hotel**, 2 reggeli és az idegenvezetés díját.Nem tartalmazza a belépőjegyek és az utasbiztosítás díját.
Vacsora 2 alkalom: 6.900 Ft/fő (igény szerint)
Hotel*** felár: 5.000 Ft/fő (igény szerint)

Betegség-, baleset-, és poggyászbiztosítás: 480 Ft/fő/nap
Útlemondási biztosítás: 
- a részvételi díj 4 %-a (amennyiben BBP biztosítást is köt az utazó)
- a részvételi díj 5 %-a (önállóan kötve)

Csoportot szervezők részére +1 nap hosszabbítási lehetőség: 
1.) Egész napos könnyed túrázás a Cseh Svájc nevet viselő Nemzeti Parkban. Látványos gyalogtúrát tehetünk a csodálatos Kamenica völgyében. Varázslatos formagazdagságú sziklafalak, páfrányok, trópusi hangulat, mohák, fenyők, sziklalabirintusok teszik egyedivé a túrát. A felduzzasztott patakokon keresztül csónakokkal juthatunk el az Edmund szurdokhoz. Mindenképpen felejthetetlen élmény.  Útban szállásunk felé rövid séta Decin történelmi belvárosában, szabadprogram. Szállás. Program díja: 13.900 Ft/fő

2.) Reggeli után kirándulás Karlovy Varyba, a híres cseh fürdővárosba. Gyönyörű szállodasorai, kolonnádjai közt kellemes sétát tehetünk, majd betérünk a Becherovka múzeumba, ahol megismerjük a világhíres gyógylikőr történetét, természetesen kóstolóval egybekötve. Ellátogatunk a pazar természeti környezetben fekvő Loket várához. A több, mint 800 éves vár kihagyhatatlan fotótéma a Karlovy Varyba látogatóknak. Szállás. Program díja: 13.900 Ft/fő

3.) Egész napos szabad kirándulás lehetőség Velke Popovicebe egy izgalmas sörgyárlátogatásra, természetesen kóstolóval egybekötve. Majd tovább utazás Kutna Hora-ba, mely gazdag ezüstbányáinak köszönhetően a középkorban Prága után a legfontosabb város volt. Látnivalói: a gyönyörű gótikus Szt. Barbara katedrális, az itáliai udvar és az emberi csontokkal díszített Csontkápolna. Szállás, ahol előző este. Program díja: 13.900 Ft/fő

Fakultatív program:

Fakultatív programok   (min. 25 fő) esetén
Moldva hajókázás: 3.400.-Ft/fő
Moldva hajókázás vacsorával 7.500 Ft/fő
U Flekuban 2 fogásos menü vacsora: 5.800 Ft/fő/alkalom
Belváros étteremben menü vacsora: 3.900 Ft/fő/alkalom

Belépők:

Lednice kastélya: 330 CZK/fő

Prága
- Vár (Szt Vitus székesegyház, Szt György bazilika, Régi Királyi Palota,
 Nagy Torony, Arany utcácska) 250 CZK/felnőtt, 125 CZK/ diák, 65 évtől
audioguide/fejhallgató 31 czk/fő

Szabadidő keretében lehetőségek:

- Lőportorony 100 CZK/felnőtt, 70 CZK/diák
- Régi-Új zsinagóga: 200 CZK/felnőtt, 140 CZK/diák
- Zsidómúzeum: 350 CZK/felnőtt, 250 CZK/diák
- Sztrahov kolostor könyvtára 150 CZK/felnőtt, 80 CZK/diák
- Városháza, torony 250 CZK/felnőtt, 150 CZK/diák
- Loreto a Kincstárral 180 CZK/felnőtt, 140 CZK/diák
- Szt. Miklós templom: ingyenes , kivéve koncertek
- Szt. Miklós katedrális: 100 CZK/felnőtt, 60 CZK/diák