Vietnám csodái - körutazás Vietnámban, rugalmas programokkal
Vietnám / Észak Vietnám / Hanoi
Utazás módja:
Repülővel
Ellátás:
leírás szerint
Szálláskategória:
Program szerint
Szobatípus:
2 ágyas szoba
Időtartam:
12 éj
Utazás azonosító:
494088


Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

VIETNÁM CSODÁI kiscsoportos – rugalmas programú - körút Vietnam legszebb helyeire – magyar idegenvezetéssel.

Az út időtartama: 12/13 éjszaka 

Kategória: egzotikus út, körutazás, kiscsoportos, rugalmas program tartalommal

Utazás módja: repülő

Az út indulási időpontjai Budapestről vangy Bécsből: 2022. december 17., 2023. január6., 2023. február 24., 2023. március 24., 2023. október 20., 2023. november 10., 2023. december 17. 

A kiscsoportos körutazás rögzített alap ára (9-16 fő): 1.623USD/fő, egyágyas felár: 462USD/fő. 

ÁR GARANCIA: Megadott áraink 2023. december 31.-ig érvényes, USD-ben rögzített, szerződéses árak.  Körutazásaink és helyi programjaink árait, a Ft árfolyamának megjósolhatatlan és hektikus változásai miatt,  USD-ben rögzítettük és ezek 2023. december 31,-ig érvényesek. Ennek következtében a katalógusáraink egyben szerződéses árak is, amik az utazási szerződés megkötése után sem változnak!  

REPÜLŐJEGYEK: a jelenlegi - és várhatóan hosszabb távon is - hosszabb távon is rendkívül változó árú nemzetközi repülőjegyeket az alapajánlatról leválasztottuk és külön kezeljük, hogy a legolcsóbb választási lehetőséget biztosíthassuk utazóinknak. Utasaink számára a repülőjegyekhez egyedi árajánlat készül, a napi aktuális légitársasági ár alapján. Ennek alapján a repülési költség Ft-ban fizethető budapesti repülőjegy irodánknál.

 

Csatlakozzon hozzánk egy igazi kiscsoportos - és még az az út során is változtatható programú - körútra Vietnamban!  Ez a legjobb módja annak, hogy megismerhesse Indokína egyik legszebb és kulturálisan is leggazdagabb országága legszebb helyeit, természeti szépségeit, kultúráját, történelmét, művészetét, fantasztikus konyháját, vendégszerető lakóinak mindennapi életét. Ráadásul érdeklődésének és a helyszínen éppen zajló különleges eseményekhez igazodva! Ez a körutunk tökéletes választást nyújt a Vietnamba először utazóknak, családoknak, baráti társaságoknak.

A körút világörökségi helyszínei: Hué császárváros műemlékegyüttese, Ha Long-öböl, Hoi An ősi városa, My Son szentély, a Thang Long császári fellegvár Hanoiban, A Ho-dinasztia fellegvára, Trang An kultúrtáj.

A körút főbb állomásai: Hanoi, Halong öböl, Halong city, Hoa Lu, Trang An, Tam Coc, Hue, Da Nang, Hoi An, Ho Chi Minh City, Can Tho.

FIGYELEM! Különleges gasztró program rendelhető a napi étkezések kiegészítésére! Részletek a „fakultatív programok menüpontban:

G01 Vietnámi gasztro-program, 8 különleges ebéddel

 

Programok

1. nap: Elindulás Budapestről, menetrendszerinti repülőjárattal ( szállás: repülő)

Budapestről velünk induló utasaink számára (lehetséges az úthoz csatlakozni Hanoiban is) az út a 3 órával a gép indulása előtt kezdődik a budapesti repülőtéren. Csoportvezetőnk fogadja az indulókat, ellenőrzi az összes szükséges „utipapír” meglétét és rövid tájékoztatást is ad a repülésről. Mindenki megkapja a személyre szóló információs anyagát, Ezután elindulunk Vietnám felé.

 

2. nap: Megérkezés Hanoiba ( szállás: Hanoi)

Érkezés Hanoi nemzetközi repterére menetrend szerinti járattal, majd transzfer a szállodába. A nap hátralévő részében szabadidő. A repülőút fáradalmait érdemes egy kis pihenéssel feledtetni. Utánasétálni, vacsorázni megyünk. Nem árt megismerkedni Vietnam konyhaművészetével, mindennapi ételeivel. Ezekből nyújtunk egy kis ismerkedő összeállítást. Javasolni fogunk mindenkinek valami olyat, ami a kedvére való lehet.

Vacsora után jó program lehet Hanoi éjszakai életének felderítése. Az óváros Hanoi éjszakai életének központja, rengeteg vásárlási lehetőséggel és látnivalóval. Szállodánk az óváros északi részén van, így egy jó kis barangolást javaslunk az óvárosi negyed nyüzsgő utcáin. Aztán egy jó kis beszélgetést, a repülőút fáradalmainak kipihenést egy kis kávéház vagy szabadtéri étkezde teraszán.

 

3. nap: Egésznapos városnézés Hanoi-ban (alapétkezés: reggeli - szállás: Hanoi)

Mai, egész napos kirándulásunk Hanoi legszebb és legérdekesebb látnivalóihoz vezet.  Ezekre a látnivalókra nem csak mi vagyunk kíváncsiak, ezért a sorrendet a helyszínen állitjuk össze, de biztos, hogy mindent megnézünk.

Programunk egyik fő blokkja Hanoi belvárosába visz. Megtekintjük a Ho Chi Minh Complex épületeit, meglátogatjuk a Mauzóleumot és a régi császári palota területén kialakított Elnöki Palota múzeummá alakított épületeit és kertjét. Következő állomásunk az ezer éves Egypilléres Pagoda. Délelőtti programunk utolsó állomása az Irodalom Temploma, Vietnam legrégibb, Konfúciusznak szentelt egyeteme. Az 1070-ben épített templom adott helyet a közoktatásnak is megnyitott Császári Akadémiának több mint 600 éven keresztül. Tovább megyünk Hanoi egyik legszebb tava, a Nyugati tó partjára. Megtekintjük a 6. században épült híres Tran Quoc Buddhista pagodát. Megebédelünk egy helyi étteremben. Délutáni programunk több híres helyre is elvisz. Elsőként az Etnológiai Múzeumot látogatjuk meg, ahol Vietnam 54 nemzetisége  - mai is élő – kultúrájának emlékeivel ismerkedünk meg. Különösen érdekes a szabadtéri skanzen, ahol a törzsek jellemző építészetét és az épületekben elhelyezett kiállításokat tekinthetjük meg. Ezután egy  kellemes séta következik az óvárosban, a „36 utca” nevezetességei közt. Meglátogatjuk a Hang Be piac forgatagát, sétálunk a Hoa Kiem tó partján, betérünk a Ngoc Son templomba,  majd hazasétálunk.

 

4. nap : Hanoi felfedezése szabadon – kiegészítő programok Hanoiban vagy Hanoi környéki kirándulások (alapétkezés: reggeli – szállás: Hanoi)

Szabadnap Hanoiban a város és környékének megismerésére. Hanoi már, igaz, hogy különböző neveken, de már háromezez ötszáz éve Hanoi. folyamatosan élő, működő és fejlődő város. Lakossága ma már majdnem annyi, mint Magyarországnak, területe is majdnem Pest megyényi. 

Van tehát mit megnézni, megkóstolni vagy éppen megvásárolni itt! Erre a városra, az itteni szabad barangolásra nagyon rá kell készülni, nehogy elvesztegessük ezt a napot. Ebben is segítünk, már az út otthoni előkészítése során is! A legjobb ajánlatunk azonban nem egy szabad barangolás - 3500 év emlékeit nem lehet csak úgy, egy nap alatt felfedezni - hanem valamelyik Hanoival és környékéével kapcsolatos előre összeállított programunk. 

Ezen a napon a már korábban megrendelt Hanoi környéki egyéni programok is elindulnak. Azokhoz, amelyekhez az eredeti megrendelő engedi, csatlakozni is lehet. Jelenleg 3 féle különleges programból lehet választani. Részleteket lásd a „fakultatív programok” listájában):

H01 - Ninh Binh – Hoa Lu -Trang An program

H02 - Az Illatos Hegység, a Parfüm Pagoda és Van Phuc, a selyemfalu

H03 - Phu Vinh – Van Phuc – Ha Thai – Hanoi kézműves falvai 

 

 5. nap: Két napos hajókirándulás a Halong öbölben (alaptkezés: reggeli, ebéd, vacsora – szállás: hajón)

Ezen a reggelen megkezdjük 3,5 órás utunkat a Halong öböl felé. Az út a Vörös folyó deltájának gazdag mezőgazdasági tájain, ültetvényein keresztül vezet. Ez a vidék az UNESCO világörökség része. Déltájban megérkezünk a Halong öböl egyik új látványossága, Tuan Chau üdülősziget kikötőjébe és hajóra szállunk. Miután tovahajózunk az öbölben, felszolgálják ebédünket. Délután a hajó megáll egy kis szigetnél és barangolás következik a Halong öböl egyik legszebb cseppkőbarlangjában, a Meglepetés (Surprise) barlang cseppkő csodái közt. Egy kis fürdőzés következik a Tito sziget homokstrandján. A délutáni programról visszatérve már nics más dolgunk, csak élvezni a szigetvilág látványát a napozó fedélzetről. A nap vége felé a hajónk horgonyt vet éjszakára a szigetek közti egyik csendes öbölben. A vacsorát a hajón szolgálják fel, az éjszakát a Halong - öbölben, a hajón töltjük.

 

6. nap: Halong Öböl hajókirándulás – Hanoi – Hoi An (alapétkezés: reggeli, ebéd – szállás: Hoi An)

Kevés szebb dolog van a világon, mit a napfelkelte a Halong öbölben. Élvezze a reggel frissességét az öböl közepén velünk, ahogy a felkelő nap beteríti Halongot. Kora reggel felszolgálják a reggelit, míg a hajó a csodálatos sziklaalakzatok között elér a reggeli tengeri kajakos program helyére. A program után a hajó visszaindul és lassan halad a kikötő felé a Halong öböl szigetvilágán keresztül. Közben felszolgálják az ebédet. Partra szállunk, majd visszautazunk Hanoiba. Következő állomásunk az   1034-ben alapított Den Do templomegyüttes. Ez a méltán híres, a fővárost Hanoiba áthelyező Ly dinasztia családi emléktemplom együttese, a dinasztia 8 királyának templomaival, hatalmas park és mesterséges tó együttessel. Visszaérkezve Hanoiba, tovább repülünk Hoi An-ba. Az érkezés után bejelentkezünk szállodánkba, ami a lehető legjobb helyen: két perc sétaútra az óvárostól van. A folyó partjain és a torkolat szigetein felépült Hoi An kereskedővárosa évszázadokon keresztül Vietnam legfontosabb tengeri kikötővárosa volt.   Szerepét később ugyan átvette Da Nang, de a város továbbra is virágzott és virágzik ma is.

Késő esti programunk: barangolás Hoi An óvárosában, ahol a több évszázados kínai és japán kereskedővárosok összeolvadása által alkotott építészeti csoda esti fényei, hangulatos utcái és számtalan szórakozási lehetősége felejthetetlen élményt nyújt.  (Hoi An óvárosa egy ékszerdoboz) Hoi An egyike az öt UNESCO-világörökség részévé nyilvánított területeknek Vietnamban. Az éjszakát Hoi An- ban töltjük.

 

7. nap: Hoi An és Da Nang felfedezése – kiegészítő programok és kirándulások (alapétkezés: reggeli – szállás: Hoi An)

Közép-Vietnám két nagyon érdekes és ma már egybeépült városa Da Nang és Hoi An. Da Nang, a „Fények városa” egy dinamikusan fejlődő tengerparti nagyváros, széles folyótorkolattal, folyami és tengeri kikötővel, hét tengeröböllel és a csak Ázsia Riviérájának hívott és minden igény kielégítő szálloda turista övezettel. 

Hoi An kicsit más. A még a Cham időkben épült, immár hétszáz éve létező és eredetileg kínai és japán kereskedelmi telepként. Óvárosában ez a két telep megmaradt, később egybe épült és mára már Vietnám ékszerdobozaként emlegetik. Ebből a szempontból talán Szentendréhez lehetne hasonlítani, csak éppen jóval nagyobb és izgalmasabb. Ráadásul ki is egészül egy sok kilométer hosszú, fehér homokos trópusi tengerpari üdülőövezettel is.  

Ezt a környéket sem lehet egy nap alatt bejárni, ezért három különböző tematikájú kirándulást is javaslunk erre a „szabad” napra. Részleteket lásd a „fakultatív programok” listájában):

D01 - Délelőtti My Son program és Hoi An óvárosa

D02 - Egész napos Da Nang program sétahajós vacsorával

D03 - A Ba Na Hills és délutáni Da Nang program sétahajós vacsorával

 

 8. nap. Hoi An  – Da Nang – Hue (alapétkezés: reggeli – szállás: Hue)

Reggeli után elutazunk Hue sok évszázados városába. A körülbelül 4 órás út áthalad Vietnam néhány legcsodálatosabb és legegzotikusabb táján. Felkapaszkodunk a Ködhegység hágójára és megállunk a Felhők és Tengerek kilátója felejthetetlen panorámájánál is. Útközben meglátogatjuk Da Nang-ban a Cham Szobrok Múzeumát, amely a világ egyik legszebb, a hinduizmus által ihletett faragvány gyűjteményével büszkélkedhet. Az itt kiállított szobrokból, dokumentumokból megismerhetjük a Cham nép történetét és kultúráját. A 4. századtól a 16. századig virágzó Champa királyság a mai Vietnám középső és déli részein helyezkedett el, a mindenkori Vietnam riválisaként. Sok évszázad változó kimenetelű harcai után, a 16. században vesztette el önállóságát és csak Minh Mang uralkodása alatt, a 19. században olvadt be végleg a mai Vietnamba. Ugyancsak ellátogatunk egy márványfaragással foglalkozó kézműves faluba a Márványhegy lábához. Utunk végén megérkezünk Hue-ba, megebédelünk és bejelentkezünk a szállodába.

Délután egy barangolós túrát teszünk Császárvárosban, melynek központja az uralkodók székhelye, a Citadella. Megnézzük a Thai Hoa palota, 80 hatalmas faragott gerendával támogatott épületét, a császárváros tágas csarnokait. Meglátogatjuk a a Mandarinok Termét és a helyet ahol a tiltott Bíbor Város állt egykoron. Szállodánk nem messze a folyóparti sétánytól, a „külföldiek városrésze” főutcáján van,  Hue esti szórakozó negyedének központjában. A folyópart kivilágított sétányai, a számtalan bár, étterem és soha be nem záró üzlet, esti csónakázás a város kivilágított folyópartjai közt remek kikapcsolódási lehetőséget kínálnak. Az éjszakát Hue-ben töltjük.

 

9. nap: Hue – Ho Chi Minh city (alapétkezés: reggeli – szállás: Ho Chi Minh City)

Reggeli után egy privát hajókázásra invitáljuk Önöket egy a romantikus Parfüm folyón. A csónakút végén érünk el a Mennyei Hölgy Pagodához (Thien Mu Pagoda), a mai nap első állomásához. Hue-t császársírok veszik körül, és a leghíresebbet meg is látogatjuk. Folytatjuk utunkat a folyó mentén Minh Mang király sírhelye felé, aki a Hue-i Nguyen dinasztia második császára volt és 1841-ig uralkodott. Sírjának legjobb helyét 14 évi gondos keresgélés után választották ki és 10000 katona építette 4 éven keresztül. A hagyományos kínai palota elrendezés szerint épült, tágas udvarokkal, kapukkal, templomokkal. szentélyekkel tagolt  épület és park együttes a Feng Shui elvei alapján épült és 40 csodálatos építményből áll. Ebéd után Hue repterére megyünk és tobább utazunk Ho Chi Minh Citybe. Megérkezés után bejelentkezünk a szállodába. Estére nem terveztünk fix programot, mert (tapasztalataink szerint) itt már kell egy kis pihenés, szabadság mindenkinek…

Szállodánk a belvárosban, az esti kereskedelmi és szórakoztató negyed közepén van, nem véletlenül. Este a belváros számos lehetőségével ismerkedhetünk meg, hiszen tényleg csak pár lépés bármi, ami a városban este csak érdekes lehet. A 12 milliós kisváros igazán jól felkészült arra, hogy este is jól érezzük magunkat. A rengeteg kis üzlet, a számos szórakozóhely, a parkok, plazák, az éjszakai piacok és – egyszerűen minden kis utca és sikátor - remek helyek. Minden kapható itt, ami csak elképzelhető. A kávéházak, éttermek, utcai kifőzdék, a különböző „taligákon” árult és frissen készített ételek választéka is lenyűgöző. 

 

10. nap: Ho Chi Minh City felfedezése – kiegészítő programok és kirándulások (alapétkezés: reggeli – szállás: Ho Chi Minh City)

Sai gon a betelepülő kínaiak által a XVI. században alapított kis halászfalu igen mozgalmas történelem során vált a mai 15 millió lakost és 9.5 millió motorkerékpárt magának mondható metropolisszá. Volt halászfalu, kereskedelmi központ, az indokínai francia közigazgatás központja, a Vietnámi köztársaság fővárosa is. Ma a Mekong delta gazdasági szíve, ami Vietnám GDP-jének felét adja. Szépsége, építészete kerületenként eltér. 

Sétálhatunk a francia Belle Époque érzetű belvárosban, elmerülhetünk a kínai negyed forgatagában, meglátogathatunk kézműves falvakat, ellátogathatunk a mezőgazdasági vidékekre, sétahajózhatunk a folyón, felmehetünk a legmodernebb felhőkarcolók tetejére. 

DE, itt is csak azt tudjuk elmondani: ennek a helynek megismerésére sem elég nemhogy a rendelkezésre álló egy nap, de akár néhány év sem. Ezért csak egy programot raktunk össze, ami mindenből megpróbál egy kicsit bemutatni. 

S01  A Cu Chi alagutak világa és időutazás Saigon belvárosában

 

11. nap: Ho Chi Minh city– Mekong Delta - Can Tho (alapétkezés: reggeli – szállás: Can Tho)

Reggeli után utazás a Mekong - folyó deltájához. a kilenc fő ágra szakadó Mekong folyó vidékén keresztül, dél felé. Áthaladunk kilenc sárkány vidéke és a bambuszok földje kis falvain, átkelünk a sokszor 60-70 méterre a víz fölé magasodó hidakon. Uticélunk a legszélesebb folyóág szigetvilága, ahol változatlanul fennmaradt a hagyományos delta életmód, a számtalan manufaktúrával, zöldség-gyümölcs és virág termesztő gazdasággal, és kézműves termék készítő manufaktúrával. 

Útközben megállunk és megnézzük a tartomány egyik legjelentősebb, de mindenképp legszebb buddhista szent helyét a Vinh Trang Pagodát. A két hektáros kert közepén fekvő főtemplom évszázadok óta szent hely, sok híres buddhista szoborral és emlékkel. A templomkert trópusi virágokkal borított sétányai, gazdagon termő gyümölcsfái, a hatalmas szabadtéri buddha ábrázolások különleges élményt nyújtanak. Vhin Longba érkezve csónakba szállunk és megkezdjük barangolásunkat a folyón. Elsőként megtekintünk egy halászfalut majd végighajózunk a főágban fekvő 4 nagy sziget, a vietnami mitológia szent állatairól elnevezett Sárkány, Főnix, Egyszarvú és Teknős sziget partjai mentén. Átkelve a folyón behajózunk kisebb szigeteket összekötő zegzugos csatornarendszerbe, hogy megfigyelhessük a helyiek folyó gazdag partjaira alapozott életét. Először a Vam Xep csatorna mentén haladunk. majd megérkezünk Quoi An-ba, a kókusz faluba. 

Itt meglátogatunk egy méhészetet, majd megfigyelhetjük a kókusz feldolgozás és használati tárgy készítés évszázados fogásait. Meg is pihenünk egy jó mézes zöld tea mellett és megkóstolunk sokféle frissen termett trópusi gyümölcsöt is. Pihenés közben tradicionális zenekar játszik nekünk és meghallgathatunk néhány különleges népdalt is. Keskeny evezős csónakba szállva tovább haladunk az egyre keskenyebb csatornák mentén amíg vissza nem érünk várakozó nagyobb hajónkhoz. A városba visszaérve átszállunk autónkba és elindulunk Can Tho-ba vezető utunkra. A hajótúra után Can Tho - ba, a deltavidék fővárosába indulunk. Bejelentkezünk a szállodába. Este szabad program. 

 

12. nap: Can Tho – Cai Rang úszópiac - Ho Chi Minh City (alapékezés: reggeli )

A folyóparton csónakba szállunk, hogy meglátogathassuk Cai Rang úszópiac forgatagát, ahol lehorgonyzott kereskedő hajók százai állnak, hogy friss gyümölcseiket és zöldségeiket áruba bocsássák. A „nagykereskedelmi boltok” közt vásárlók és „kiskereskedők” csónakjai nyüzsögnek és alkusznak a portékára. Meglátogatjuk a koloniális stílust a hagyományos vietnami építészettel vegyítő  Binh Thuy rezidenciát is.  Kora délután indulunk vissza Ho Chi Minh Citybe, a repülőtérre.

Utazás Budapestre menetrend szerint.

13. nap: Megérkezés Budapestre

Gépünk délelőtt érkezik Budapestre. Ha visszaérkezésünk napján még mindig lesznek érvényben covidos teszt előírások Magyarországon, akkor azoknak az utasainknak, akik előre jelezték ezt az igényt, érkezési PCR teszt regisztrációt is biztosítunk a repülőtéri teszteléshez.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 


Az ár tartalmazza:

- éjszakai szállások kétágyas elhelyezéssel, reggelivel. Az ár a szolgáltatásokat és a helyi adókat is tartalmazza. (egyágyas elhelyezés kérhető)

- a programterv szerinti ellátás

- privát, légkondicionált buszos szállítás a körút során

- belső repülőjegyek (max 20kg feladott poggyász és max. 7 kg kézipoggyász utasonként.)

- minden tevékenység és belépő díj a programterv szerint

- idegenvezető magyar nyelven a körút során

- a programterv szerinti étkezések (legalább félpanzió, naponta megjelölve, italfogyasztás nélkül)

- ásványvíz a buszos utazások során.

Az ár nem tartalmazza:

- nemzetközi repülőjegyek és repülőtéri illetékek. Külön kezelt megrendelés. „Saját repjegy is felhasználható.

- magyar idegenvezető esetleges repülőjegy költsége (csak abban az esetben, ha már nem tartózkodik a helyszínen és Budapestről/Bécsből viszi a csoportot). Ez a Ft-ban számolt költség a teljes csoport között kerül szétosztásra.

- Személyes költségek

- Étel és italfogyasztás a programtervben megadottakon felül

 

 

szállodák: 

 Hanoi - Flwer Garden Hotel
Halong - Athena Royal Cruise
Hue - Cherish Hotel
Hoian - Vinh Hung Riverside Resort & Spa
Ho Chi Minh City - Aquari Hotel
Can Tho - Ninh Kieu Riverside Hotel 

 

 

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
 VG01 - Vietnámi gasztro-program 8 különleges ebéddel

Beépített gasztro túra - mindenhol: Az út során reggeli van az alap programban, a teljes útra megrendelhető a kiegészítő gasztro program (8 ebéd) is. Az út során “meglátogatott” helyek konyhaművészetét elsősorban a különböző régiók jól elkülöníthető, különleges ízvilágú egyedi és sokszor törzsi konyhái alkotják, amelyekre a szomszédos országok, különösen Kína és India konyhái is hatottak az elmúlt évezredek során. Vietnámban ehhez jön még hozzá a francia uralom során megismert francia konyha különleges világa. Az eredmény valami fantasztikus ízvilág. Ahogy végig megyünk a programokon, mindennap más és más helyi konyhával ismertetjük meg vendégeinket. Íme néhány út közben készült kép Vietnám Gasztro menüiből. A hegyi törzsek ételeitől a császári konyha remekeiig.

41622
 H01 - Ninh Binh – Hoa Lu -Trang An program

Egész napos kirándulás Ninh Binh tartomány északi részébe, Hanoitól kicsit délre kb. 100 km távolságra. Utunk a világörökség részét képező tartományban halad. Először a Hanoi környéki mezőgazdasági területeken haladunk keresztül, majd befutunk Ninh Binh tartomány karsztos hegyvidékére. Itt lesznek szépen egymás után a programok. Vietnám ősi fővárosa: Hoa Lu. A szárazföldi Halong öböl: Tam Coc. A sziklabarlangban fészkelő szent hely: a Bich Dong Pagoda. 

Különleges ebéd a Füvészkertben. Az elárasztott grottó vidék vizeinek barlangjai és rejtett templomai több, órás csónaktúrával: Trang An vízi mesevilága.

1 nap 21142
 H02 - Az Illatos hegység, a Parfüm Pagoda és Van Phuc, a selyem falu

Egész napos kirándulás a Hanoitól északnyugatra fekvő Huong Tich szent hegységébe. Hanoi fővárossá válása után (1010) nagyon hamar szent hellyé és a buddhista zarándokok nagyon kedvelt célpontjává vált az egész hegység. Nem csoda, hiszen már 2000 éve kedvelt meditációs hely. Mára már több mint 100, a hegyek között szétszórt, folyópartokon, elzárt kis völgyekben vagy éppen hegyormokon található templomegyüttes. A vietnami Újév után, minden évben zarándokok ezrei özönlenek ide, hogy imádkozzanak az újév során elérhető egészségért és jólétért. Ez a hely, a háborítatlan természet Hanoi környéki szentélye csak csónakkal közelíthető meg.  Itt 4 szent helyet is megtekintünk. Természetesen meg is ebédelünk. Hazafelé megállunk Hanoi egyik legszebb kézműves falvában Van Phuc-ban a selyemfaluban, ahol a selyem 5000 éves történetének utolsó 1200 éve vár ránk. Már az i.sz. VIII. század eleje óta folyamatosan virágzik itt a selyemhernyó termesztés és a selyemszövés és feldolgozás.

1 nap 23870
 H03 - Phu Vinh - Van Phuc – Ha Thai kézműves falvai

Egész napos kirándulás Vietnam kézműves iparának néhány igazi gyöngyszemének bemutatására. Hanoi környékének kézműves falvai azonban nem csak a mindennapi élet kellékeit állítják elő már vagy másfél évezrede. A hosszú fejlődés során ezek a kézművesek hatalmas tudásra tettek szert, amit generációról generációra adtak és adnak tovább ma is. Ma már a termékek nagy része igazi iparművészeti alkotás. Ebből a hatalmas és izgalmas, még mai is élő örökségből mutatunk be ma három, egymástól gyökeresen eltérő népi iparművészeti vonalat: Phu Vinh-t a rattan szövés és bambusz feldolgozás fellegvárát; Van Phuc 1200 éves selyem csodáit; és Ha Thai festőművész családjainak lakk művészetét.

1 nap 18073
 D01 - Délelőtti My Son program -Hoi An óvárosa

Délelőtti a Champa királyság megszentelt völgyének My Son-nak emlékei közé indulunk. Az 1300 évig fejlődő és virágzó szent völgy templomai és szentélyei a királyság szellemi központjaiként funkcionáltak a Garuda csőrének formáját idéző és a hely megszenteléséhez vezető hegyorom völgyében. A kirándulás során a chamok történetének és kultúrájának emlékeit ismerhetjük meg és részt vehetünk egy Apsara tánc bemutatón is. Hoi An-ba visszatérve megebédelünk és egy kulturális sétát teszünk az óvárosban. A 12 fő különleges helyszín (házak, templomok, közösségi házak, piac) mellett Vietnám ékszerdobozának nyüzsgésébe is belekóstolunk.

1 nap 19096
 D02 - Da Nang program vacsorás sétahajózással

Egész napos kirándulás a „Fény városa” megismerésére. Reggeli programunk a természet egy igen különleges alkotásához, a Márvány hegység különleges mészkő világába, megszentelt templom barlangjaiba és pagodáihoz visz el. Innen megyünk tovább Da Nang üdülő öbleinek során át a Son Tra félszigetre, a 67 méter magas városvédő szoborhoz és templomához. Ebéd után meglátogatunk egy halászfalut, a Han folyó kikötőjét. Sétát teszünk a már szinte XXII.-ik századi Riverside-on, vásárolgatunk a több évszázados Han Market-en. Megnézzük a Sárkányhidat és egy esti vacsorás sétahajózás következik a Riverside két partjának fénytengerében.

1 nap 27280
 Đ03 - Ba Na Hills és Da Nang vacsorás sétahajózással

Reggel a közép-vietnámi hegység legmagasabb csúcsain felépített Ba Na Hills szórakoztató park felfedezésére indulunk. A modern, de mégis autentikus park létesítményei három hegycsúcson helyezkednek el, amikhez a tengerszintről induló, illetve a csúcsok között feszülő lanovkák kabinjaival lehet eljutni. A francia falu, a virágos kertek, éttermek, szabadtéri előadások, a hegy gyomrába mélyített, 3 emeletes vidámpark és persze az 1500 méter magasból elénk táruló panoráma teljes napos felhőtlen szórakozást ígér. Délután visszaindulunk Da Nang-ba. Meglátogatunk egy halászfalut, a Han folyó kikötőjét. Sétát teszünk a már szinte XXII.-ik századi Riverside-on, vásárolgatunk a több évszázados Han Market-en. Megnézzük a Sárkányhidat és egy esti vacsorás sétahajózás következik a Riverside két partjának fénytengerében.

1 nap 39215
 S01 - A Cu Chi alagutak és HSMC városnézés

Sai Gon környékének egyik érdekes látványossága a Cu Chi alagutak háborús szabadtéri bemutató parkja. Ide indulunk reggel, agy hetvenöt kilométeres, a város mezőgazdasági agglomerátumán keresztül vezető úton. A Cu Chi alagútrendszer első pár száz kilométerét még a II. világháború utáni francia időkben hozták létre. Igazából a Vietnámi Háború alatt nőtte ki magát komoly földalatti erődrendszerré. Ezt igyekszünk bemutatni a látogatás során. 

 

Ebéd után visszatérve Ho Chi Minh City belvárosának legszebb részei következnek. A Nőtre Dame székesegyház, a Főposta, a régi városháza, a belváros luxus negyede és a folyópart. Látogatást teszünk a kínai negyedben is. Itt a Thien Hau templom és a Binh Tay piac lesz a látogatás fő célja. Délutáni programunkat a Háborús Múzeum meglátogatásával fejezzük be.

1 nap 20460

Az ár tartalmazza:

- éjszakai szállások kétágyas elhelyezéssel, reggelivel. Az ár a szolgáltatásokat és a helyi adókat is tartalmazza. (egyágyas elhelyezés kérhető)

- a programterv szerinti ellátás

- privát, légkondicionált buszos szállítás a körút során

- belső repülőjegyek (max 20kg feladott poggyász és max. 7 kg kézipoggyász utasonként.)

- minden tevékenység és belépő díj a programterv szerint

- idegenvezető magyar nyelven a körút során

- a programterv szerinti étkezések (legalább félpanzió, naponta megjelölve, italfogyasztás nélkül)

- ásványvíz a buszos utazások során.

Az ár nem tartalmazza:

- nemzetközi repülőjegyek és repülőtéri illetékek. Külön kezelt megrendelés. „Saját repjegy is felhasználható.

- magyar idegenvezető esetleges repülőjegy költsége (csak abban az esetben, ha már nem tartózkodik a helyszínen és Budapestről/Bécsből viszi a csoportot). Ez a Ft-ban számolt költség a teljes csoport között kerül szétosztásra.

- Személyes költségek

- Étel és italfogyasztás a programtervben megadottakon felül

 

 

szállodák: 

 Hanoi - Flwer Garden Hotel
Halong - Athena Royal Cruise
Hue - Cherish Hotel
Hoian - Vinh Hung Riverside Resort & Spa
Ho Chi Minh City - Aquari Hotel
Can Tho - Ninh Kieu Riverside Hotel