Omán - Az arab világ gyöngyszeme
Omán Szultánság / Körutazás Ománban / Körutazás Ománban
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
Reggeli
Szálláskategória:
Program szerint
Szobatípus:
1 ágyas szoba
Időtartam:
6 éj
Utazás azonosító:
497236


Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Omán körutazás - Miért éppen ide?

 • programunk során több UNESCO világörökségi helyszínre látogatunk el
 • Omán egy kuriózum az arab világ szerelmeseinek, lenyűgöző természeti kincseivel, kulturális örökségeivel és a mérhetetlen vendégszeretetével
 • az ország gyors fejlődésének ellenére méltán őrzi a régmúlt kulturális értékeit, hagyományait
 • több száz a történelemről mesélő erőd és torony található a szultánságban
 • az ománi hegyek között megbújó zöld oázisok elragadó természeti attrakciók
 • Omán fővárosa az egyik legidősebb település a Közel-Keleten

Programok

1.nap Budapest > Muscat

Találkozás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Indulás Budapestről a délutáni órákban egy átszállással Ománba.

2.nap Muscat

Járatunk az éjjeli órákban érkezik meg az Ománi Szultánság fővárosába, Muscatba. Transzfer a szállodába. Rövid pihenőt követően újult erővel vágunk neki az unikális Közel-Keleti ország felfedezésének, kezdve a fővárossal. A keletet a nyugattal összekötő kikötőjének köszönhetően Muscat hosszú történelme során több nagyobb birodalom része volt, így perzsa, portugál és ottomán fennhatóság alá is tartozott. Városnézésünk első megállója Omán legnagyobb mecsete, a Sultan Qaboos nagymecset. A szentély építési munkálatai közel 6 évig tartottak, melyhez 300 ezer tonna indiai homokkövet használtak fel. Érdekesség továbbá, hogy itt található a világ legnagyobb perzsa szőnyege (21 tonna), melynek legyártása közel 4 évet vett igénybe. Ezt követően megtekintjük a Királyi Operaházat, mely az Arab-félsziget első operaháza. Városnézésünket a Muttrah-i városzrész felfedezésével folytatjuk. Ellátogatunk Muttrah tengerparti sétányához (Corniche), majd belekóstolunk a helyiek világába egy piaclátogatás alkalmával. A híres Muttrah Souq piacon fellelhetőek a legkülönfélébb fűszerek, parfümök, textíliák, ékszerek és a legjobb török étteremeket is itt találjuk.  Elsétálunk a szultán palotájához, a gazdagon díszített egyedi formájú épületet kívülről tekintjük meg. Napunk zárásaként ellátogatunk a palotát örző Al Mirani és Al Jalali erődökhöz, amelyeket a portugálok építettek a 16. században.

Szállás: Muscat

3.nap Muscat > Wadi Arbaeen > Bimmah Sink Hole > Wadi Shab > Ras Al Hadd

Reggelit követően útrakelünk, hogy felfedezzük Omán páratlan természeti kincseit. Az ország történelmi és kulturális emlékei mellett méltán híres szebbnél-szebb wadi-jairól, zöldellő oázisairól, hegyvonulatairól, vöröslő homokdűnéiről és mély kanyonrairól. Mai napunk első megállója Omán egyik legszebb oázis völgye (Wadi Arbaeen), ahol mélykék vízben, sziklákkal körülölelt medencékben mártozhatunk meg. A ,,wadi" arab eredetű szó, jelentése völgy, vagy ideiglenes folyómeder. Fürdőzést követően továbbutazunk a Bimmah-víznyelőhöz, mely Omán egyik legikonikusabb fürdőhelye és természeti látnivalója. A helyi legenda szerint a képződmény egy meteorit becsapodása következtében jött létre. Folytatjuk utunkat az ország egyik legvarázslatosabb és legismertebb vádijához, a Wadi Shab-hoz. Megérkezést követően rövid túrára indulunk a völgy belső tavaihoz. Pálmafák és banánültetvények ölelésében, magas sziklafalak között, a vízfolyás mentén kirándulunk. Megérkezve a tavakhoz, krisálytiszta vízű medencékben, érintetlen természeti környezetben fűrdőzhetünk. Pihenést követően ismét útra kelünk, mai napunk utolsó állomása Ras Al Hadd. Késő este a helyi idegenvezetőnk segítségével a közeli természetvédelmi központban figyelhetjük meg, miként ássák fészküket az óriás teknősök és rakják homokba a tojásukat.

Szállás: Ras Al Hadd

4.nap Ras Al Hadd > Sur > Wadi Bhani Khalid > Wahiba-dűnék

Reggeli után Sur felé vesszük az irányt, a kikötőváros egészen a XIX. századig Afrika igen jelentős kereskedelmi központja volt, napjainkban főképp tradicionális hajógyártásáról híres. Rövid városnézést követően ellátogatunk a hajókészítő gyárba, ahol megismerkedünk a fából épített tradicionális arab vitorláshajók készítésének módjával. Mai napunk következő megállója Wadi Bhani Khalid természetes oázisa, mely Omán egyik leglátványosabb wadi-ja. Buszunkat hátrahagyva rövid túrát követően lehetőségünk lesz megmártozni a tiszta vizű, zúgókkal szabdalt tórendszerben. A növényzet uralkodó faja természetesen a datolyapálma, de megannyi virágzó primula és plumeria nyűgözi le az ide látogatókat. Továbbutazunk a Wahiba-dűnékhez, mely Omán egyik legszebb sivatagja az Arab-félsziget keleti részén. A sivatag területe 12500 km2 , kiterjedése 180 km észak-déli irányban és 80 km kelet-nyugati irányban. A sivatag különleges geológiai adottságokkal és rendkívűl sokszínű állat- és növényvilággal rendelkezik. Terepjárókkal autózunk a dünék között, majd a nap zárásaként végignézzük a gyönyörű sivatagi naplementét.

Szállás: Wahiba-dűnék

5.nap Wahiba-dűnék > Sinaw > Birkat Al Mouz > Nizwa

Reggeli előtt megnézzük a sivatagi napfelkeltét, majd a reggeli befejeztével Birkat Al Mouz-ba indulunk. Útközben megállunk Omán egyik legautentikusabb beduin piacánál, ahol csütörtökönként élő állat vásárt is tartanak.  Következő állomásunk a Jebel Akhdar hegység lábánál található elhagyatott város, Birkat Al Mouz. Az egykori település különlegessége a máig épen megmaradt ,,falaj-rendszer" (öntözőrendszer), minek köszönhetően felkerült az UNESCO világörökségek listájára.  A falaj öntözési rendszer eredete i.e. 500-ra nyúlik vissza, bár egyes régészeti leletek arra utalnak, hogy már korábban is alkalmazták az öntözésnek ezen módját. Továbbutazás Nizwa-ba.

Szállás: Nizwa

6.nap Nizwa > Jabrin várkastély > Bahla > Wadi Nakhr > Jebel Shams > Nizwa

Reggelit követően ellátogatunk az Al Dahliyah régióban található Jabrin várkastélyhoz, melyet a Yaruba-dinasztia épített a XVII. században. A Jabrin várkastély egykor az imam (arab szó, jelentése: vezető) otthona volt, eredetileg palotának épült, később katonai célokra használták. Körutazásunk következő megállója Omán egyik legrégebbi kisvárosa, Bahla. A település hatalmas erődrendszere felkerült az UNESCO világörökségek listájára. Az erőd az ománi agyagépítészet klasszikus alkotása, sziklára épített vályogfalakból áll, védelmét 15 kapuval és 132 toronnyal biztosították. Az erőd tetejéről lenyűgöző kilátás nyílik a környező falvakra, hegyekre és a zöldellő oázisra.  Folytatjuk utunkat a Jebel Shams (,,Nap-hegy") hegy felé, mely 3009 méterével a szultanátus legmagasabb pontja. Mielőtt felmennénk a hegyre rövid kitérőt teszünk az Arábia Grand Canyonjaként emlegetett, különleges természeti adottságokkal büszkélkedő Wadi Nakhr-hoz. A nap végén utazás vissza Nizwa-ba.

Szállás: Nizwa

7.nap Nizwa > Amouage parfümgyár > Muscat

Reggelinket követően Omán vallási központját és egykori fővárosát, Nizwa-t fedezzük fel. Első megállónk Omán egyik leglátogatottabb nevezetessége, a történelmi jelentőségű Nizwa-erődítmény, mely 1650-ban épült Imam Sultan Bin Saif Al Ya'rubi által. Az erőd közigazgatási központként működött és az imam székhelye volt.  Később látogatást teszünk a közelben található nizwai piacra, ahol kézzel készített helyi ajándéktárgyakat és ékszereket vásárolhatunk. Délután továbbutazunk, és ellátogatunk az Amouage parfümgyárba. Az Amouage parfűmök a világ legdrágább parfűmjei közé tartoznak, gyártásuknál a legkiválóbb és legritkább alapanyagokból dolgoznak. Az Amouage-t az ománi királyi család alapította 1983-ban. Parfümjeik legértékesebb összetevője az ezüst tömjén és a sziklarózsa. Látogatást követően lehetőség lesz a parfümök kipróbálására. A program után utazás Muscatba.

Szállás: Muscat

8.nap Muscat > Budapest

Indulás Muscatból a hajnali órákban, Dubai átszállással utazás Budapestre. Érkezés a délutáni órákban.

A program igény esetén hosszabbítható dubai tartózkodással. Dubaiban magyar nyelvű asszisztenciát és magyar nyelvű fakultatív programokat tudunk kínálni, csoportkísérő nélkül.

Az ár tartalmazza

 • transzferek a körutazás során, a sivatagban dzsipekkel
 • szállás helyi besorolás szerinti 3-4*-os szállodákban, 1 éjszaka sivatagi táborhelyen
 • reggelis ellátás, a 3. és 4. napon félpanzió
 • belépőjegyek a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • ivóvíz az utazás során (napi 1 palack)
 • helyi idegenvezető, magyar nyelvű csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

 • nemzetközi repülőjegyek + illetékek: kb.215.000 Ft
 • félpanziós ellátás 45.000 Ft/fő
 • esti teknősles helyi idegenvezetővel 39 USD (helyszínen fizetendő)
 • egyéb étkezések
 • útlemondási és utasbiztosítás
 • borravaló, személyes jellegű kiadások

Egyéb megjegyzés

Szeretnénk felhívni kedves utasaink figyelmét, hogy a megadott részvételi díjak 1 USD = 330 HUF árfolyamig érvényesek. A feltüntetett árakat az út indulása előtt több hónappal, az akkor aktuális árfolyam szerint határozzuk meg. Nagymértékű árfolyam-ingadozás esetén elszámoláskor történik a korrekció. A részvételi díj fizethető dollárban is! 

*A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes. 12 fő részvétele esetén + 30.000 Ft/fő.

Tervezett menetrend:

16:55 Budapest (BUD) 22:55 Doha (DOH)
00:55 Doha (DOH) 03:30 Maszkat (MCT)

05:00 Maszkat (MCT) 05:40 Doha (DOH)
8:40 Doha (DOH) 12:20 Budapest (BUD)

Szálláshely leírása

Muscat: Levatio Hotel****
https://levatiohotels.com/

Ras Al Jinz: Turtle Beach Resort****
http://www.tbroman.com/

Wahiba Sands: Arabian Oryx Camp***
http://oryx-camp.com/

Nizwa: Al Diyar Hotel***
http://www.aldiyarhotel.com/?i=1

A kategórián belüli szálloda változtatás jogát fenntartjuk!