Mexikó körutazás - Aztékok és Maják nyomában, üdülés Cancúnban
Mexikó / Körutazás Mexicóban / Körutazás Mexicóban
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
leírás szerint
Szálláskategória:
Program szerint
Szobatípus:
1 ágyas szoba
Időtartam:
11 éj
Utazás azonosító:
507929


Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Mexikó körutazás - Miért éppen ide?

Egy mexikói körutazás felér egy időutazással: piramisok, indiánok, gyarmati stílusú haciendák, őserdők, hangulatos városok és álomszép üdülőhelyek tarka egyvelege, amelyet átsző az ezeréves történelem. Mexikó megdolgoztatja minden érzékszervünket, mert a színek harsányan vidámak, a chili tényleg olyan csípős, mint a híre, a mariachi zenekarok pedig minden sarkon húzzák a talpalávalót. Utazásunk során bejárjuk Mexikó legfontosabb látnivalóit, majd a Karib-tenger partján feltöltekezünk egy kis színvitaminnal...


 

Programok

1.nap Budapest > Mexikóváros

Indulás reggel Budapestről, egy európai átszállás után érkezés Mexikóvárosba az esti órákban. Transzfer a szállodába.

Szállás: Mexikóváros (2 éj)

2.nap Mexikóváros

Egész napos városnézés Mexikó fővárosában, ahol több kultúra találkozását is nyomon követhetjük. Elmegyünk a főtérre, a Zócalóra, megnézzük a Katedrálist, a belvárost, a Nemzeti Palota színpompás muráljait, (állami rendezvény esetén a Palota nem látogatható) és Tenochtitlánt, az azték főváros romjait. Délután tárlatvezetésen veszünk részt Mezo-Amerika leghíresebb antropológiai múzeumában, ahol részletesen megismerhetjük Mexikó indián kultúráit, majd ellátogatunk a Frida Kahlo Múzeumba, ahol bejárjuk a híres Casa Azult.

Szállás: Mexikóváros

3.nap Guadalupe > Teotihuacán > Puebla

Reggeli után indulunk Teotihuacánba, mely Mexikó egyik legfontosabb régészeti körzete. A Nap- és a Hold-piramis tetejéről csodálhatjuk meg a Kr. u. 6. században épült, és akkoriban a világ öt legnagyobb települése között nyilvántartott város romjait. Útközben meglátogatjuk Mexikó védőszentjének, a Guadalupe-i Szent Szűznek a bazilikáját is, amely Mezo-Amerika legfontosabb kegyhelye. Késő délután utazás tovább Pueblába. Transzfer a szállodába.

Szállás: Puebla (1 éj)

4.nap Puebla > Cholula > Taxco

Délelőtt városnézés: Puebla híres a szépségéről, a régi és az új Mexikó ideális olvasztótégelye: a Talavera-kerámia gyárépületei, a modern ipar és a négyszáz éves épületek a spanyol uralom idejéből szintúgy megtalálhatóak. Megnézzük a katedrálist, a Santo Domingo templom dúsan aranyozott Rosario-kápolnáját, a kézművespiacát, és a Bábuk házát. Majd megtekintjük a világ legnagyobb alapterületű piramisát Cholulában, amelynek tetejére a spanyolok templomot építettek. Késő délután transzfer az Ezüstvárosba, Taxcóba.

Szállás: Taxco (1 éj)

5.nap Taxco > Cuérnavaca > Mexikóváros

Délelőtt városnézés Taxcóban, az ezüstművesség központjában. Egész Amerikában itt találhatóak a legrégebbi ezüstbányák, a város környéki telérekből nyerték a híresen tiszta mexikói ezüstöt. Séta a hangulatos óváros szűk utcáin, egy ezüstműves műhely és a Santa Prisca-templom elbűvölő kőcsipkéinek, aranyozott fafaragásainak megtekintése. Útban vissza Mexikóváros felé megállunk Cuernavacában, az örök tavasz városában. Elsétálunk a székesegyházhoz és Hernán Cortez egykori palotájához. Érkezés Mexikóvárosba a késő délutáni órákban.

Szállás: Mexikóváros (1 éj)

6.nap Mexikóváros > Palenque

Délelőtt elhagyjuk a fővárost és elrepülünk a Yucatán-félszigetre, Villahermosába. A Yucatán, Mexikó délkeleti részén elhelyezkedő földnyelv, amely a Karib-tengert választja el a Mexikói-öböltől. Itt volt a maja civilizáció központja, híres romvárosai Palenque, Uxmal és Chitzén Itza. A félsziget nagyrészt sík, trópusi terület buja dzsungelekkel, a déli részén esőerdőkkel. Érkezés után látogatás Palenquébe, melynek romjai között találtak rá a maja művészet eddig feltárt legjelentősebb alkotásaira, és a maja írásbeliség leghosszabb szövegemlékére, majd elfoglaljuk az őserdő ölelésében megbúvó szállásunkat, ahol kipróbálhatjuk a híres maja gőzfürdőt, a temazcált.

Szállás: Palenque (1 éj)

7.nap Palenque > Campeche

Reggel utazás Campechébe. A város a Mexikói öböl partján fekszik, fontos közlekedési és kereskedelmi csomópont. Ez az első település, amelyet a spanyolok alapítottak a Yucatán-félszigeten ott, ahol hódítóként először léptek Mexikó földjére. Belvárosát, amely magán viseli a koloniális jegyeket, a Világörökség részévé nyilvánította az UNESCO. Érkezés után séta, városnézés az óváros gyarmati stílusú sárga és vörös házai között.

Szállás: Campeche (1 éj)

8.nap Campeche > Uxmal > Mérida

Reggel továbbutazunk Méridába, de előtte bejárjuk Mexikó egyik legbájosabb romvárosának, Uxmálnak a látnivalóit. Uxmal a késő klasszikus korban élte virágkorát, amikor sok alföldi maja város már hanyatlásnak indult. A régészeti kutatások alapján valószínűsíthető, hogy a város területe már a preklasszikus időkben is lakott volt, de csak i. sz. 800 és i. sz. 1000 között vált fontos központtá. A város ma is látható műemlékeinek nagy része Chac király uralkodásának idejéből származik az i. sz. 9. század végéről. A leghíresebbek a dombra épült és korábbi épületeket magába foglaló Kormányzó palotája, és az Apácazárda. A Varázsló piramisa, amelynek lekerekített sarkai egyedülállóak a maja művészetben valamivel később épült. Programunk után Méridába utazunk, ahol az éjszakát töltjük.

Szállás: Mérida (1 éj)

9.nap Mérida > Chichén Itza > Cancún

Chichén Itza maja-tolték romváros a Yucatán-félsziget északi részén. Az 6. század körül épült maja várost a 10. században a Tulából kelet felé menekülő toltékok elfoglalták, majd a harci szövetségre lépő két nép katonai vezetői a maja-tolték birodalom fővárosává tették. A toltékok honosították meg Kukulkán - a tollas kígyóisten - tiszteletét, harci szokásaikat és az emberáldozat rítusát, amelynek jeleit a város ma is magán viseli. Chitchén Itzá a két nép kultúrájának és művészetének találkozási pontja. A város egyedülálló régészeti együttese 1988 óta az UNESCO kulturális Világöröksége, és a világ hét új csodáinak egyike. Miután megnéztük a labdajátékteret, a Kukulkán piramist, a Csillagvizsgálót és a Harcosok templomát, Cancún felé vesszük az irányt.

Szállás: Cancún (3 éj)

10.nap Cancún

Pihenés a tengerparton. Cancún a Riviera Maya névre hallgató turistaövezet központja a Karibtenger partján. Eredetileg Cancún egésze a 20. század derekáig ismeretlen, a civilizációtól érintetlen karib-tengeri oázis volt alig néhány halászfaluval és a maják ősi romjaival. A mexikói kormány 1969-ben támogatta a nemzetközi turisztikai nagybefektetők megtelepedését és nekilátott a várost Acapulco ellensúlyaként kiépíteni, hogy a turizmusipar az ország délkeleti részén is beinduljon. Két nap pihenés a tengerparton, ahol fakultatív program keretében ellátogathatunk a maja romvárosba, Tulumba, vagy búvárkodhatunk a paradicsomi lagúnában Xel-Hában.

Szállás: Cancún

11.nap Cancún

Pihenés a tengerparton.

12.nap Cancún

Délelőtt pihenés a tengerparton, majd a délutáni órákban transzfer a repülőtérre, utazás egy átszállással Budapestre.

13.nap Budapest

Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Az ár tartalmazza

  • transzferek, buszok a körutazás során (12-16 fő esetén Volkswagen minibusz)
  • elhelyezés 3-4* szállodákban
  • félpanzió a 8. napig, Cancúnban reggelis ellátás
  • Cancúnban tengerre néző szoba, erkéllyel
  • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
  • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

  • nemzetközi + belföldi repülőjegyek+illetékek kb. 620.000 Ft/fő (egyénileg is megvásárolható)
  • Storno, BBP biztosítás
  • borravaló, személyes fogyasztás

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 12 fő esetén érvényes.
*A programban feltüntetett árak 1 USD = 420 FT árfolyamig érvényesek

Tervezett menetrend:

Budapest-Frankfurt 09:35 - 11:20
Frankfurt-Mexico City 13:30 -18:30

Cancún-Zürich 18:35 - 11:35+1
Zürich-Budapest 12:15 - 13:55

Belső járat:

Mexico City-Villahermosa 08:40 - 10:09

Szállás

Mexico City: Hampton Inn & Suites Mexico City - Centro Historico***
https://www.hilton.com/en/hotels/mexchhx-hampton-suites-mexico-city-centro-historico/

Puebla: Hotel Colonial***
https://www.colonial.com.mx/

Taxco: Hotel Posada de la Misión****
http://posadamision.com/

Palenque: Hotel Nututun****
https://www.nututun.com/en/

Campeche: Hotel Plaza Colonial***
https://www.hotelplazacolonial.com/?lang=en

Mérida: Hotel Gamma Mérida El Castellano*****
https://www.gammahoteles.com/web/gamma-merida-el-castellano

Cancún: Krystal Grand Cancún****
https://www.krystal-hotels.com/hotel-grandpunta-in-quintana-roo/

Az iroda a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntarta!