Szilveszter Szicílián, repülővel
Olaszország / Szicília / Giardini Naxos
Utazás módja:
Repülővel
Ellátás:
Félpanzió
Szálláskategória:
Hotel ****
Szobatípus:
2 ágyas...
Időtartam:
5 éj
Utazás azonosító:
575339


Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Program

1.nap

Elutazás Budapestről a menetrend függvényében, transzfer a szálláshelyre, vacsora.

2-5.nap

A programok során idegenvezetőnk magyar nyelvű kalauzolásával ismerkedhetnek meg a sziget nevezetességeivel.

Etna kirándulás (egész napos).

Indulás a csodaszép Alcantara szurdokhoz, ahol a lávaképződmény hatalmas falként áll előttünk, majd Randazzot keressük fel (kóstoló helyi termékekből, esetleg vásárlási lehetőség), innen tovább az Etna oldalán kb. 800-1000 méter magasan, ahonnan jó időben tisztán láthatók a füstölgő központi kráterek. Itt bemegyünk egy méhészeti szövetkezetbe, ahol mindenféle mézet lehet kóstolni, vásárolni. (Amennyiben az időjárási viszonyok lehetővé teszik, akkor e program helyett utazás az Etna délkeleti lejtőjén 2000 m magasságig. Ezen a szinten lehetőség nyílik az 1882-ben keletkezett Silvestri kráterek megtekintésére (ingyenes), étkezési és vásárlási lehetőség helyi termékekből (különböző ízű mézek, pisztácia, borok...) Az időjárás függvényében felárért lehetőség van kabinos felvonóval 2500 m magasságig fölmenni.

 

Siracusa kirándulás (egész napos)

Európa egyik legnagyobb kiterjedésű ásatási területén belül a görögök által épített színházban ma is tartanak előadásokat. Klasszikus görög tragédiákat mutatnak be a hajdan 16 000 néző befogadására alkalmas teátrumban. A hajdani kőfejtőt, ahol 10 ezer athéni hadifogoly lelte halálát az arabok különböző gyümölcsfákkal és dísznövényekkel ültették be, ők nevezték el Latomia del Paradiso-nak. Itt található a kötélverők barlangja és a Caravaggio által kreált legenda által híressé vált Dionüszosz füle. Az i.e. III. században építtette II. Hieron türannos a stadion hosszúságú áldozati oltárt, amelynek méretei a mai napig ámulatba ejtik az ide látogatókat. A látogatás folytatásaként a csoport megtekinti a rómaiak által épített színházat. A program Ortigia szigetén folytatódik. Itt született és élt Archimedes. Ez a sziget volt az egykori görögök által létrehozott legnagyobb, leggazdagabb, legerősebb kereskedelmi kolónia. A hajdani pompából mára az Apollo tiszteletére emelt, sok kultúrát kiszolgáló templom maradványait tekinthetjük meg. A város híres szülöttéről elnevezett téren Diana szobra áll a szökőkút közepén. A Dóm téren barokk paloták sorakoznak. A dómot Pallas Athene tiszteletére emelték a görögök és ma is eredeti funkcióját tölti be, amelyről nem túlzás azt állítani, hogy a világ egyik csodája. Ebben az épületben 2500 év történetét követhetjük nyomon.

Taormina (fél napos kirándulás)

A görögök által alapított, gyönyörű fekvésű várost a Monte Tauro hegy fennsíkján az 1770-as években kezdték fölfedezni a turisták. Pezsgő kulturális élet jellemzi. A görögök által épített, majd a rómaiak által átépített színházat a mai napig használják, operaelőadásokat, balett esteket, koncerteket tartanak benne. A görög színház az idelátogató turisták kedvelt fotótémája, melyet a magyar közönség elsősorban Csontváry Kosztka Tivadar egyik legismertebb alkotásáról ismerhet. (Helyszínen fizetendő belépő: 10 EUR/fő).

A Keresztapa nyomában (fél napos kirándulás)

A híres amerikai rendező Coppola, Forza d' Agro és Savoca nevű településeken forgatta a 4 Oscar-díjjal jutalmazott filmjét, a ,,Keresztapát". Ha valaki szeretne igazán hamisítatlan szicíliai falvakba eljutni, akkor feltétlenül érdemes fél napot áldozni erre a két településre. Savoca háromszáz méter magasan fekszik a tengerszint felett. Itt játszódnak a ,,bárjelenetek" a Bar Vitelli teraszán. A hajdani kolostor altemplomi részében 32 mumifikált holttest látható. Forza d' Agro 420 méter magasan fekszik a Ion-tenger felett. Az ,,Anya templom" altemplomában preparálták hajdan a múmiákat. Ezen a településen is forgattak a filmből jeleneteket - a ma is használt nagy templomban tartották a film szerint Michel és Appolonia esküvőjét.

6.nap

Szabad program, rövid megálló Cataniában, hazautazás a menetrend függvényében.

Tudnivalók

  • Utazás: menetrendszerinti járattal Budapest-Catania-Budapest útvonalon
  • A díj egy kisméretű kézipoggyászt (40x30x20 cm) tartalmaz. Feladható poggyász felárért vásárolható.
  • Elhelyezés: Giardini Naxos térségében 4*-os szállodában
  • Ellátás: félpanzió, szilveszteri gálavacsora
  • Helyszínen kötelezően fizetendő idegenforgalmi adó: 1 EUR/fő/éj
  • A programoknál a belépődíjak a helyszínen fizetendők.

Menetrendek

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Catania (CTA ) 13:45 15:55
Catania (CTA ) - Budapest (BUD) 16:30 18:40

Egy varázslatos utazás a Olaszország szívében, ahol az év utolsó napjaiban a vulkánok tüze és a történelem varázsa találkozik. Fedezd fel Szicília rejtett kincseit az Etna lábainál, kóstolj mézet a hegyi méhésztelepen, és merülj el a görög és római legendákban Siracusa és Taormina lenyűgöző városaiban. Élvezd az év leghangulatosabb pillanatait ebben a mediterrán paradicsomban!

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
 egyéb felár Budaörsnek
Turnusok:
2023-12-28 - 2024-01-02
45000

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!